Zero waste badkamer: tips! #MeiPlasticvrij

Geplaatst door Alessandro Martin op

 

greenie glow zero waste badkamer 

Nu dat #meiplasticvrij komt, heb je waarschijnlijk aan een zero waste badkamer gedacht. Maar hoe begin je daaraan? En wat is zero waste?

Zero waste gaat om het creëren van zo min mogelijk afval. Veel van het door ons gebruikte plastic wordt niet hergebruikt en eindigt in onze oceanen, wat een slechte invloed heeft op onze natuur en het milieu. Door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door herbruikbare (zero waste) alternatieven, verminder je de hoeveelheid afval die je creëert. Een kleine verandering kan al een groot verschil maken.

Door je badkamer vrij te maken van al de plastic, maak je het ook vrij van ongezonde microplastics, parabenen, etc… Het lijkt moeilijk maar... Geen paniek! Je badkamer plasticvrij maken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Bovendien is het een investering die je veel geld bespaart in de toekomst! 

Omdat je niet alles tegelijkertijd kan aanpakken, geef ik je 3 tips om een zero waste badkamer in te richten en je te motiveren.

 

1. Niet verspillen.

Het zou niet heel milieuvriendelijk zijn om al je plastic spullen weg te gooien en nieuwe, duurzame producten te kopen. Iedere keer als er iets op is of toe is aan vervanging, koop je een plasticvrij product, in plaats van wat je gewend was.

2. De "must have": een investering.

Toen ik begonnen ben met een zero waste lifestyle, was het niet duidelijk voor mij welke producten ik moest kopen omdat er veel in de markt te vinden is.

Daarom heb ik een lijst gemaakt van producten die voor mij een "must have" zijn in je zero waste badkamer. Wil je meer? Bezoek onze winkel.

3. Falen mag! "Trust the proces"

Je gaat de zero waste optie niet altijd direct vinden (soms bestaat het zelf niet!). Besef dat elk stapje dat je zet, telt voor een betere planeet.,

Als je start met deze tips, zal je badkamer er al snel helemaal anders uitzien! Wil je je badkamer nog meer zero waste maken? Maak zelf je eigen producten!

In de blog zullen er recepten verschijnen, hou het in de gaten!

 

Greenie groetjes,

Alessandro x

 

 

Meer van Greenie Glow


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →